Идиотският шнур на баба Елизабет Цимерман





Елизабет Цимерман /1910-1999/ е родена в Лондон, получила е художественото си образование в Лозана /Швейцария/ и Мюнхен /Германия/, а през 1937 г. емигрирала в САЩ.

Недоволна от това, че редакторите на списанията за плетене са превърнали нейните "плетачески инструкции", написани в разговорна реч, в набор от сложни обозначения и съкращения, тя започва да издава собствен бюлетин за плетенето. По-късно създава компания  Schoolhouse Press, която под ръководството на дъщеря и - Мег Свенсен, продава прежди, инструменти за плетене, книги и видеоматериали.

В средата на 60-те години на миналият век, Елизабет Цимерман води програмата  The Busy Knitter, предавана във всички щати, а в началото на 70-те е вече кумир на цялото плетаческо общество.


"Плетене без сълзи" и още няколко значителни книги с инструкции -  "Knitting Around", "Knitter’s Almanac" и "Knitting Workshop" се ползват с огромна популярност дори в наши дни по целя свят.

 На Вашето внимание представям т.н. идиотски шнур или I-cord, чийто прост метод е достъпен за изпълнение от всеки, който би желал да го научи.

Comments

Popular Posts