January 31, 2012

Зимен каскет, плетен с две игли
Шал "Sprout Chains Shawlette"

"Sprout Chains Shawlette"

от Kristin Omdahl


Шал "Червени нощни небеса"

Шал "Red skies at Night"

от Saccade Elyse
Наберете 40 бр. Изплетете от схемата 1-23 ред, след това повторете 2-23 ред - 11 пъти, след това отново 2-23 ред и свийте всички бримки. Числото на бримките трябва да е кратно на 12 /например, повторете от 3-14 бримка за един мотив от плетката./  + 2 крайни бр. Свободно може да добавяте колкото искате мотиви, за да разширите шала.Идиотският шнур на баба Елизабет Цимерман

Елизабет Цимерман /1910-1999/ е родена в Лондон, получила е художественото си образование в Лозана /Швейцария/ и Мюнхен /Германия/, а през 1937 г. емигрирала в САЩ.

Недоволна от това, че редакторите на списанията за плетене са превърнали нейните "плетачески инструкции", написани в разговорна реч, в набор от сложни обозначения и съкращения, тя започва да издава собствен бюлетин за плетенето. По-късно създава компания  Schoolhouse Press, която под ръководството на дъщеря и - Мег Свенсен, продава прежди, инструменти за плетене, книги и видеоматериали.

В средата на 60-те години на миналият век, Елизабет Цимерман води програмата  The Busy Knitter, предавана във всички щати, а в началото на 70-те е вече кумир на цялото плетаческо общество.


"Плетене без сълзи" и още няколко значителни книги с инструкции -  "Knitting Around", "Knitter’s Almanac" и "Knitting Workshop" се ползват с огромна популярност дори в наши дни по целя свят.

 На Вашето внимание представям т.н. идиотски шнур или I-cord, чийто прост метод е достъпен за изпълнение от всеки, който би желал да го научи.

January 29, 2012

Проект Катрин Хебел

Ще ти изплета живот ..."Я свяжу тебе жизнь,

Из пушистых мохеровых ниток.

Я свяжу тебе жизнь,

Не солгу ни единой петли.

Я свяжу тебе жизнь,

Где узор по полю молитвы-

Пожелания счастья

В лучах настоящей любви.

Я свяжу тебе жизнь

Из весёлой меланжевой пряжи.

Я свяжу тебе жизнь

А потом от души подарю.

Где я нитку беру?

Никому никогда не признаюсь:

Чтоб связать тебе жизнь,

Я тайком распуская свою."

  В. Беляева 2002 г.

Colcci, есен-зима 2012

Стилната бразилска марка за дрехи Colcci показа своята есенно-зимна колекция за 2012 година в Сао-Паолу /Бразилия/.  Colcci е интересна, ярка, младежка марка, създаваща мода, както за жени, така и за мъже. Създадена е през 1986 г. в гр. Бруски /Бразилия/  .
Новата есенно-зимна колекция показва интересни цветове от гамата на жълтото, оранжевото, кафявото, черното, виолетовото и червеното.
Ревюто беше на високо ниво, защото марката е известна не само в Бразилия, но и в САЩ, Италия, Франция, Австралия, Великобритания.Широкият плетен пуловер и късите панталонки, с които манекенката Алесандра Амброзио се появи на подиума, по нищо не подсказваха, че тя е бременна в петия месец. Малко по-късно обаче тя се появи в костюм от деним, на който ясно се виждаше порасналото ѝ коремче.


January 28, 2012

Туниски парченца с ... чесън

Реших да сложа това заглавие, защото днес трябва да сготвя на милото си семейство - леща. Обелих една глава чесън и ... омирисах пръстите си. Разбира се, измих ги, но ... си въобразих, че мога да направя набързо един тест на туниски квадратчета с прежда Тото в оцветяване - чесново.
В предпоследната снимка има грешка, откривате ли я? 
Правилният начин за продължение на квадратчето:Проект - френски връзки за обувки